Schuttevaer Award

Vier genomineerden strijden tijdens het Maritime Innovation Platform op 28 maart voor de stem van de bezoekers. Een van de vier genomineerden gaat naar huis met de Schuttevaer Award. Drie van de vier genomineerden zijn gekozen door de jury. Dit zijn Dockscout van Sensor Maritime, FPS Maas van Future Proof Shipping en Shallowdraft thruster van Veth Propulsion. De vierde genomineerde kiest u. Stem hier op uw favoriet. Scroll naar beneden voor meer informatie over de kanshebbers.

De eerste drie genomineerden

Dockscout – Sensor Maritime

Bij het aanmeren treden regelmatig schades op. Meestal ontstaat deze schade aan kades, sluizen of aan het schip zelf door het verkeerd inschatten van de snelheid en de afmetingen van het schip. Met automatische kadedetectie met behulp van Dockscout kan dit voorkomen worden.

Lees meer


FPS Maas – Future Proof Shipping

Dit jaar komt de FPS Maas in de vaart. Dit 110 meter lange containerschip gaat varen op groene waterstof. Daarvoor heeft het een retrofit ondergaan bij Holland Shipyards Group in Hardinxveld. De Maas wordt uitgerust met een op waterstof werkend brandstofcel-systeem voor de voortstuwing, een elektrische motor en een waterstof-opslagsysteem.

Lees meer


Shallowdraft thruster – Veth Propulsion

Een schip uitgerust met de Shallowdraft thruster van Veth Propulsion kan in extreem ondiep water varen met een optimale, ongestoorde stroming naar de schroeven. Anders dan bij standaardoplossingen is de manoeuvreerbaarheid en het stopvermogen volledig gewaarborgd door het systeem. Zowel bij deze lage ontwerpdiepte, als in ondiep water.

Lees meer


De kanshebbers

#1: Schilderen onder water

Vergeest Metaalbewerking uit Druten heeft de mogelijkheid om onderwater buizen of andere onderdelen te schilderen. Om onderdelen zetten ze een turbine waar de schilders in kunnen werken.

Lees meer


#2 : CCUS Shipping

CCUS staat voor Carbon Capture, Utilization and Storage. Vrij vertaald: het afvangen en hergebruiken of afvoeren van industriële CO2. Met CCUS kunnen CO2 uitstotende bedrijven de komende jaren hun klimaatdoelstellingen behalen.

Lees meer


#3: E-Tug met wisselbare accupacks

PK Waterbouw uit Amsterdam neemt op zeer korte termijn een elektrische sleep-/duwboot in de vaart. Het schip heeft wisselbare accupakketten aan boord. Die pakketen kunnen ook dienen als stroomvoorziening op andere drijvende vaartuigen.

Lees meer

Partners

Een event van:

Hosting partner:

Partners:

Mediapartners: